pobuda head
PREDSTAVITEV ALTERNATIVA NASVETI KINOLOGA NASVETI ZA DRUGE ŽIVALI OBJAVE V MEDIJIH NOSILCI IN PODPORNIKI
pobuda undermenu
PRAZNIČNI DECEMBER JE TU! IN Z NJIM TUDI POKANJE.  

Marsikdo se sprašuje, čemu decembrsko pokanje petard, še vedno pa je tudi veliko navdušencev, ki si brez pokalic in ognjemetov ne predstavljajo prehoda v novo leto. Prav zato so pozivi, naj pred nakupom in uporabo pirotehničnih sredstev pomislimo na živali (in ljudi), ki jim pokanje predstavlja velik stres in ogroža njihovo varnost, tudi letos nepogrešljivi.

K sreči ni vsem popolnoma vseeno za to, kako njihovo početje vpliva na sočloveka in živali. Naš cilj je o problematiki uporabe petard ozavestiti čim širšo javnost, da neznanje ne bo več izgovor za neprijazno prakso in da bodo otroci deležni čim več pozitivnih zgledov, kako praznovati, ne da bi pri tem ogrožali sebe in drugega. V okviru akcije nastajajo uporabni prispevki o problematiki, ki predstavljajo temeljno decembrsko branje za vse skrbnike pasjih prijateljev in za vse tiste, ki želijo svet narediti za odtenek prijaznejši tako za živali kot za sočloveka. Sorodne vsebine so dostopne tudi na FB-strani skupnosti Petarde? Ne, hvala!, ki se ji lahko pridružite in jo delite z drugimi, da koristne informacije dosežejo čim širši krog ljudi.

TAM-TAM bo v sodelovanju z Društvom za zaščito živali Ljubljana že četrto leto zapored izvedel tudi plakatno akcijo, s katero opozarjamo, da je uporaba petard in drugih pirotehničnih sredstev nevarna živalim in nepotrebna.

HVALA v imenu vseh prebivalcev živalskega kraljestva!

pobuda line

Tudi letos si svoj ognjemet raje narišite!

Že četrto leto v okviru projekta Petarde? Ne, hvala! poteka tudi risarski natečaj, namenjen prav vsem. Prazniki so lahko prijetni in zabavni tudi brez pokanja pirotehnike, pririšete pa si lahko celo nagrado. Preberite več ...

NATEČAJ 2016
miniline
pobuda sodelujemo


 

DZZŽ Ljubljana © december 2014