zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

Januar 2019
N P T S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
Druge domače živali

ZELENI LEGVAN (Iguana Iguana)

Raznolika prehrana, neomejen prostor za gibanje, podnebje z visokimi temperaturami in vlažnostjo ter sobivanje s pripadniki svoje vrste. To je najmanj, kar potrebuje legvan, če želi dobro živeti. 

Preberite več...

 

Zofi_-_FB
Zofi, zeleni legvan (Foto: DZZŽ LJ)

 

SIVA PODGANA (Rattus norvegicus)

Ob besedi podgana marsikdo najprej pomisli na divje podgane iz mestnih kanalizacij, do katerih imamo ljudje kup predsodkov. V resnici gre za družabne, inteligentne in radovedne hišne ljubljenčke. Podgane so prijazne in izredno čiste živali, ki uživajo v družbi človeka in se na svoje lastnike zelo navežejo. So primerni ljubljenčki za ljudi vseh starosti, nekateri jih po značaju primerjajo s psi. Veljajo za ene najinteligentnejših glodavcev in jih lahko navadimo, da se odzovejo na ime ter jih naučimo različnih trikov. Sicer so po naravi nočna bitja, vendar se hitro privadijo na naš dnevni ritem življenja.

Preberite več...

 

siva_podgana
Siva podgana (Rattus norvegicus) (foto: Alja Willenpart)

 

BELI DIHUR ALI VRETICA (Mustela putorius furo)

Beli dihurji so, svoji ljubkosti navkljub, relativno zahtevne domače živali. Imajo svoje specifike ter zahteve, zato mora vsak bodoči lastnik pred nakupom temeljito pretehtati odločitev, ali dihur ustreza njegovemu načinu življenja in ali mu bo tudi čez nekaj let še vedno lahko nudil vse, kar potrebuje. Povprečna življenjska doba belih dihurjev je namreč 7-8 let, znani pa so tudi primeri, ko so živeli 12 let in več. Dihurji so družabne živali in potrebno se je veliko ukvarjati z njimi, najboljša družba za dihurja pa je še vedno drugi dihur. Ne glede na to, ali imate enega ali več njih, potrebujejo vsaj 3-4 ure tekanja in igranja izven kletke dnevno.

Preberite več...

 

dihur12
Beli dihur (Foto: Jana Habat)

 

DOMAČI KONJ (Equus cabbalus)
Konji so že od nekdaj med ljudmi zelo priljubljene živali. S svojo eleganco in ponosom so bili navdih mnogim umetnikom v preteklosti, prav tako pogosto dandanes nastopajo v filmih in knjigah.

Preberite več...

 

konji_mohar_097
Domači konj (Foto: Petra Mohar)

 

SKOBČEVKA (Melopsittacus undulatus)

Svet malih skobčevk je prostran ter prepleten z drobnimi zanimivostmi, zato nas vsakodnevno lahko presenetijo z novimi spoznanji, če jim le znamo prisluhniti. Učijo nas tankočutnosti in potrpežljivosti, v zameno pa nas nagradijo s svojim živahnim, temperamentnim značajem. V spodnjem sestavku se nahaja nekaj smernic za ljubitelje skobčevk, ki si prizadevajo biti odgovorni lastniki ali želijo ozaveščati in pomagati tudi ostalim lastnikom. Tekst je nastal deloma na podlagi lastnih izkušenj, opažanj in mnenj avtorice ter ob pomoči podatkov s spleta in je namenjen izključno hitremu informiranju glede lastništva skobčevk, vsak lastnik pa se je dolžan posvetovati in pridobiti tudi strokovno mnenje ter prebrati morebitno dodatno literaturo in presoditi, kako pravilno postopati v različnih situacijah.

Preberite več...

 

tina_lazar_043
Skobčevka (Foto: Tina Lazar)

 

 

 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

4% od nakupa za DZZŽ LJ

Zoohit_logo
      

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

 DOHODNINA