zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

Januar 2019
N P T S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
Rekli smo Ne! testiranju na živalih
Nedelja, 22 April 2012 18:15
V soboto, 21. aprila, smo se v Društvu za zaščito živali Ljubljana pridružili mednarodni akciji ob svetovnem dnevu laboratorijskih živali, s katero smo znova opozorili na milijone živali, ki so »v imenu znanosti« dnevno mučene in ubite v laboratorijih po vsem svetu. Letos smo svetovni dan obeležili v okviru Dneva za spremembe.
material
Na stojnici smo med drugim zbirali podpise proti testiranju na živalih za kozmetične namene v EU. (Foto: Nuša Miklavec)


Mimoidoče smo na Prešernovem trgu opozarjali na krutost in potrebnost testiranj na živalih ter jih informirali o alternativnih testih in pomenu odgovornega potrošništva. Tudi dežne kaplje, ki so nas v razmakih spremljale ves dan, niso odvrnile čedalje večje množice ljudi, ki je želela prispevati svoj glas proti testiranju na živalih.

Na naši informativni stojnici smo namreč zbirali podpise za peticijo proti testiranju kozmetičnih izdelkov na živalih v EU. Kljub temu da so testiranja na živalih za kozmetične namene znotraj Evropske unije od leta 2009 (uradno) prepovedana, pa so v Evropi in pri nas še vedno na voljo (predvsem) izdelki, ki so testirani na živalih. Najmanj do marca 2013, lahko pa tudi dlje, so namreč še vedno dovoljeni trije tipi testiranj: toksičnost po večkratnem odmerjanju, reprodukcijska toksičnost in toksikokinetika. Najbolj pogumni so o tem, zakaj izbirajo izdelke z bele liste, spregovorili tudi pred kamero:
   
   

 

   
   

stojnica_01
Na stojnici je bilo ves dan pestro. (Foto: Nuša Miklavec)Ker EU pod pritiskom kozmetične in farmacevtske industrije razmišlja o podaljšanju tega roka, je Evropska koalicija za ukinitev testiranj na živalih (ECEAE) sprožila kampanjo zbiranja podpisov in tako pritiska na Evropsko komisijo za preprečitev testiranj na živalih in dokončno izvedbo v letu 2007 sprejete evropske direktive.

V želji, da bi se ljudje zavedali, da s svojimi potrošniškimi odločitvami vplivajo na usodo laboratorijskih živalih, smo med mimoidoče delili belo listo (izdelki, ki niso testirani na živalih) proizvajalcev in njihovih blagovnih znamk in našo novo zloženko.informiranje2
Informirajte se! Z nakupom izdelkov, ki niso testirani na živalih, in bojkotom tistih, ki so, lahko naredite največ za odpravo testiranj na živalih. (Foto: Nuša Miklavec)Če ste stojnico zamudili, lahko svoj podpis še vedno prispevate na spletu. Ne pozabite pa tudi na naše priponke »Proti testiranju na živalih«, s katerimi boste jasno povedali, da te prakse ne podpirate. Priponko si lahko naročite v spletni trgovini Nakupi iz srca.podpis1
Vsak glas šteje! (Foto: Nuša Miklavec)Vsem, ki ste nas obiskali na stojnici, podpisali peticijo in poklepetali z nami, se iskreno zahvaljujemo. Ob vaši pomoči smo v soboto zbrali 149 podpisov proti testiranju na živalih v EU, poleg tega pa tudi enega prav posebnega, in sicer podpis deklice, ki jo je problematika tako ganila, da se je odločila usmeriti vse svoje moči v čim bolj čitljiv podpis z velikimi tiskanimi črkami. V naši skrinjici za prostovoljne prispevke se je v soboto nabralo 45 EUR.la-spredaj
Obiskala nas je tudi simpatična La, ki si je na ta posebni dan nadela majčko z napisom:
"Ali je tebi vseeno, če testiranjo na živalih?" (Foto: Nuša Miklavec)Zahvaljujemo se tudi javnemu podjetju Ljubljanska parkirišča in tržnice d.o.o., ki nam je znova prijazno omogočilo brezplačno postavitev stojnice.

Celotno fotogalerijo dogajanja na naši stojnici si lahko pogledate na naši FB-strani.


Urška Gerbajs

 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

4% od nakupa za DZZŽ LJ

Zoohit_logo
      

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

 DOHODNINA