zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

Januar 2019
N P T S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
Ti brez mene lahko preživiš. Jaz brez tebe ne morem.
Sreda, 26 December 2012 06:00

Ne morete odločiti, kam gre vsa vaša dohodnina. Lahko pa odločite, kam je gre 0,5 odstotka. S tem denarjem smo v preteklih letih ponudili novo življenje muci Luni in psu Fogiju, letos pa je v naših gosteh od vseh zavržena legvanka Zofka. Ji bodo pomagali tudi vaši cekini?

 

Luna_dohodnina_plakat-web
Oblikovanje: Ana Gregorič

 

 

Dohodninski zavezanci moramo – hočemo ali nočemo – vsako leto plačati dohodnino. Marsikdo pa še ne ve, da lahko upravlja z delom odmerjene dohodnine in 0,5 % od celote nameni dobrodelnim organizacijam.

 

K sreči si vse več ljudi želi pomagati živalim, a pogosto ne vedo, kje začeti, ali pa jim preprosto zmanjka časa. Če ste med njimi, se zadregi izognite tako, da namenite 0,5 dohodnine našemu društvu. Lahko se zanesete, da bomo živalim v vašem imenu pomagali mi.

 

 

dihur_Jalla_02
"Sem dihurčica Jalla in sem v oskrbi DZZŽ LJ prav sladko spala!" (Vir: DZZŽ LJ)

 

 

Vaša podpora bo še kako dobrodošla, stala pa vas ne bo čisto nič, saj gre za že odmerjeno dohodnino, ki v nasprotnem primeru v celoti roma v državno blagajno. Za hip odložimo očitke, da država za dobrobit živali stori premalo, in izkoristimo možnost, ki nam jo ponuja pri odmerjanju dohodnine.

 

Vizija našega društva je omogočiti vsem živalim dostojno življenje brez trpljenja. Prav zato otroke in odrasle izobražujemo o zaščiti in potrebah živali ter aktivno sodelujemo z zavetišči za zapuščene živali. Znesek, ki nam ga boste namenili, bomo uporabili samo za naš skupen cilj – zagotoviti živalim, zapuščenim in tistim, ki imajo lastnike, lepše in boljše življenje.

 

 

5
Poznate zgodbo Dobre Vile? (Vir: arhiv DZZŽ LJ)

 

 

Vas zanima, kako poteka naše delo? Na spodnjih povezavah smo izpostavili zgodbe treh živali, ki so z različnimi življenjskimi usodami priromale v domove naših prostovoljk in se zasidrale v naših srcih:

 

Muca Luna je po žalostnem mačjem otroštvu prešla v društveno oskrbo in z nami preživela kar tri leta. V tem času se je znebila vseh zdravstvenih in vedenjskih nevšečnosti, naša prostovoljka pa je poskrbela tudi za to, da so bili Lunini posvojitelji popolnoma pripravljeni na življenje z mačjo prikupnico.

 

 

luna_zeha
Lunino novo brezskrbno življenje. (Vir: arhiv DZZŽ LJ)

 

 

Marsikoga se je dotaknila tudi zgodba pasjega lepotca Fogija, ki se je iz psa, ki ne pozna človeškega dotika in življenja brez verige, z znanjem in ljubeznijo naše prostovoljke preobrazil v lepo vzgojenega, izredno pozornega in nežnega psa. Po skoraj letu dni je bil popolnoma pripravljen na nov dom in poskrbeli smo, da je dobil točno takega, kot si ga zasluži.

 

 

fogi_kjut
"Kaj? Samo tretjina davčnih zavezancev nameni del dohodnine v dobrodelne namene?!?" (Foto: Saška Zajc)

 

 

Tu je še legvanka Zofi – ki je še vedno dobesedno tu, v naši oskrbi leto dni in pol. Zofi je čisto posebna dama, ki je k nam prišla zavržena in podhranjena. O njenih navadah in potrebah v začetku nismo vedeli čisto vsega, a nič ne de – marsikdo je Zofi že pustil na cedilu, mi pa je gotovo ne nameravamo. Hvala vsem, ki nas pri tem podpirate.

 

 

zofka_hrana
Zofi čaka ... (Vir: arhiv DZZŽ LJ)

 

 

Upamo, da se bodo sčasoma za živali vidno obrestovale vse izobraževalne aktivnosti, ki jih organiziramo po Sloveniji in v sodelovanju s tujino. Do takrat pa se vsem iz srca zahvaljujemo za pomoč in podporo, brez katere ne bi zmogli skrbeti za tiste živali, ki jim je nekdo odrekel pravico do dostojnega življenja.Nuša Ema Miklavec, Nika Požun, Tina Stanek, prostovoljke DZZŽ LJ

 

 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

4% od nakupa za DZZŽ LJ

Zoohit_logo
      

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

 DOHODNINA