Kako lahko pomagam?

Prostovoljska pomoč

Zelo veseli smo vsakogar, ki je pripravljen del svojega prostega časa nameniti delovanju društva. Če bi želeli tudi sami pisati lepše zgodbe za živali, se nam lahko pridružite kot aktivni član. Za aktivno prostovoljsko delo v društvu je včlanitev obvezna. Na ta način namreč zagotovimo, da se vsak aktiven prostovoljec zaveda pravil društva, se zaveže delovanju v skladu z društvenimi smernicami in tako prispeva k našim prizadevanjem za dobrobit živali.

Če ne želite ali ne morete biti aktivni član Društva za zaščito živali Ljubljana, pa bi nam vseeno želeli pomagati, lahko postanete naš podpornikPodpornik društva lahko postanete s podpisom pristopne izjave in plačilom letne podpore za tekoče leto.

Ne spreglej: vsi člani društva lahko koristijo številne ugodnosti!

Kaj sploh je prostovoljsko delo?

Prostovoljsko delo je delo, ki ga posameznik po svoji svobodni volji in brez pričakovanja plačila ali neposrednih ali posrednih materialnih koristi zase opravlja v dobro drugih ali v splošno korist. Tako opredeljuje prostovoljsko delo Zakon o prostovoljstvu. Naše društvo pri svojem delu upošteva določila Zakona, več splošnih informacij o pomenu prostovoljstva pa najdete tukaj.

Kje se lahko včlanim?

Včlanite se s podpisom PRISTOPNE IZJAVE. Na tej povezavi najdete tudi opis aktivnega in podpornega članstva ter višino letne članarine.

Za aktivne člane in podpornike dvakrat letno (spomladi in jeseni) organiziramo uvodno izobraževanje, po katerem se novi člani lahko pričnejo aktivno vključevati v dejavnosti društva. Na izobraževanju se pogovarjamo o zakonodaji s področja zaščite živali, o živalovarstvu v Sloveniji, problematiki divjih živali v ujetništvu, uličnih mačkah in psih ter še marsičem. Tam spoznate društvo in naše nazore ter se dokončno odločite, ali se nam boste pridružili kot aktivni član. Sledi podpis dogovora o prostovoljskem delu in uvajanje, v katerem vas mentor prostovoljcev usmerja in vam pomaga.

NA KRATKO O NAŠEM DELU V DZZŽ LJUBLJANA

  • Izobražujemo najmlajše
  • Organiziramo predavanja
  • Ozaveščamo na stojnicah
  • Ozaveščamo na internetu in v medijih
  • Organiziramo akcije, natečaje in dogodke
  • Prizadevamo si za boljšo pravno zaščito živali
  • Sodelujemo z zavetišči