zapsa

 nakupi-iz-srca

 

Koledar dogodkov

Januar 2019
N P T S Č P S
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

DZZŽLJ E - NOVICE

Prijavite se na e-novice
DRUŠTVA ZA ZAŠČITO ŽIVALI LJUBLJANA
na povezavi: KLIK
Več o testiranjih

V Evropski uniji je od 11. marca 2013 v veljavi direktiva, ki prepoveduje trženje kozmetičnih izdelkov, ki so bili v kakršnikoli obliki testirani na živalih. Vendar pa številna evropska podjetja nadaljujejo testiranja na živalih, za prodajo izdelkov na tujih trgih, kjer takšne prepovedi še ni, ali pa so tam tovrstna testiranja celo obvezna. Zaradi želje prodreti na njihov trg je že nekaj proizvajalcev, ki prej tega niso počeli, začelo opravljati testiranja kozmetičnih izdelkov na živalih. Zato moramo biti pri nakupu tovrstnih izdelkov še vedno pozorni!

 

Tukaj lahko najdete razširjeni seznam belih podjetij, ki imajo certifikat »Skakajočega zajčka« (Leaping Bunny), ki zagotavlja, da izdelek ni bil testiran na živalih, niti niso bile na živalih testirane njegove sestavine. Izdelke mnogih podjetij je moč najti na policah slovenskih trgovin, ostale lahko kupite v spletnih prodajalnah. Za več informacij in redno posodobljen seznam certificiranih blagovnih znamk obiščte: www.gocrueltyfree.org.

 

Leaping_Bunny

 

Kozmetični proizvodi


100% Pure*
Adam and Eve Skincare
Afterglow Cosmetics
Alba Botanica
Alima Pure*
Alvin Connor
Aqua Natural
Astonish*
Arbonne
Argital*
Aubrey Organics*
Aurelia Skincare
Avalon Natural Products
Badger*
Balm Balm*
BareFaced Beauty*
Beautiful Movements Cosmetics
Beauty Without Cruelty
Bellapierre Cosmetics Ltd*
Biorganics
Body & Face St. Cyrus
Bulldog Skincare for Men
Burt's Bees*
Conscious Skincare
Crazy Rumors*
Crystal Body Deodorant*
Crescent Soaps
Cuccio Naturale*
Dermalogica*
DermaQuest Skin Therapy
Dolma Vegan Perfumes
Dr Bronner's Magic Soaps*
Earth's Beauty
Eminence Organic Skin Care*
Everyday Minerals*
Faith In Nature*
Fresh Therapies*
Giovanni Cosmetics
Glam Colour Cosmetics
Handmade Naturals
Honesty Cosmetics
Honey & Willow
Hurraw! Balm*
Inlight Organic Skincare*
It's A 10 Hair Care
Jason Natural Cosmetics
Lily Lolo*
Live Native*
Liz Earle
Make-up International
Mámbino Organics (Mi Amore)
ManCave Inc.
Marks & Spencer*
Melvita*
Moa the Green Balm*
Molton Brown*
Montagne Jeunesse*
Moor Spa
Natroma Skincare
Natural By Nature Oils
Neal's Yard Remedies*
Nothing Nasty
Nourish Skin Range
Organix-South (TheraNeem)
Orico
Patyka*
Pai Skincare*
Paul Mitchell*
Paula's Choice*
PHB Ethical Beauty*
Phil Smith Be Gorgeous
Pierpaoli
Quinessence Aromatherapy*
Rejuvi Laboratory
Ruffle No Feathers
Saaf Pure Skincare
Sainsbury's
Samina Pure Makeup
Santaverde*
Shangri La Organics*
Soothing Showers
Spa Ritual*
Splosh
Sugar StripEase*
Suki*
Superdrug
Tallulah Jane
Tara Smith
The Aftercare Company
The Body Shop
The Co-operative
The Konjac Sponge Company*
The Natural Soapworks
Tom's of Maine*
Tropic Skin Care
Tsi-La
Unique Products
Urban Decay*
Urtekram*
Wild
ZAO Essence of Nature*
ZuZu Luxe

 

Proizvodi za gospodinjstvo

Argital*
Astonish*
Beanpod
Earth Friendly Products
Ecover*
Ecozone*
Faith In Nature*
Greenscents
Marks & Spencer*
Method*
Orange Mate
The Bio-D Company
The Co-operative
Suma Wholefoods

 

*Izdelki teh podjetij so na voljo v Sloveniji.

 


Na kozmetičnih izdelkih lahko zasledimo premnoge oznake, ki pa jim ne smemo slepo zaupati! Nekatera podjetja svoje izdelke označujejo z različnimi »znaki zajčkov« in napisi »ni testirano na živalih«, ki običajno označujejo, da končni izdelek ni bil testiran na živalih, kar pa ne velja nujno tudi za njihove sestavine. K sreči obstajajo zanesljivi in mednarodno priznani certifikati, ki potrjujejo, da izdelek ustreza določenim kriterijem in s tem potrošniku olajša odločitev pri nakupu izdelka. Da se boste lažje odločili, katere izdelke kupiti, smo vam pripravili opise certifikatov, ki jih lahko srečate na kozmetičnih proizvodih pri nas. Želimo si, da se boste pri nakupu izdelkov (še naprej) odločali za etično in živalim prijazno kozmetiko!

 

 

Leaping_Bunny_2 The Leaping Bunny oz. »skakajoči zajček« je mednarodni standard, ki označuje izdelke, ki niso bili testirani na živalih na nobeni stopnji razvoja izdelka. To velja tako za podjetje, ki je izdelek proizvedlo, kot za laboratorije, s katerimi podjetje sodeluje, ali njegove dobavitelje. Certifikat prav tako zagotavlja, da proizvajalec izdelkov ne prodaja na tržiščih, ki testiranja na živalih zahtevajo (npr. Kitajska).

Soil_Ass

Angleški Soil Association je eden najstrožjih certifikatov. Zagotavlja, da v izdelku ni parabenov, gensko spremenjenih organizmov, kemikalij SLS ali SLES in petrokemikalij. Sestavine prav tako niso podvržene ionizirajočemu sevanju. Izdelki in sestavine ne smejo biti testirani na živalih, dovoljene pa so sestavine živalskega izvora. Vse sestavine morajo biti biološko razgradljive, ne smejo negativno učinkovati na okolje in imeti morajo opravljene toksikološke teste.
Vegan Izdelki s certifikatom Vegan dokazujejo,da ne vsebujejo nikakršnih živalskih proizvodov (tako vretenčarjev, kot tudinevretenčarjev) in da za zagotavljanje njihove varnosti niso bila opravljenatestiranja na živalih. To velja tako za sestavine kot tudi za končni izdelek.

BDIH

Naravni oziroma ekološki izdelek z nemškimcertifikatom BDIH ne sme vsebovati sestavin, ki so bile testirane naživalih, niti ne sme biti na živalih testiran končni produkt. Prepovedana jeuporaba surovin, pridobljenih iz mrtvih vretenčarjev. Obsevanje izdelka jestrogo prepovedano. Embalaža mora biti iz biološko razgradljivih sestavin.
Natrue_1Natrue_2 Oznaka Natrue evropskih proizvajalcev naravne in ekološke kozmetike potrjuje, da so izdelki naravni oziroma ekološki. Vsebujejo naravne oziroma ekološke sestavine, ne vsebujejo sintetičnih dišav in barvil, sestavin naftnih derivatov ter silikonskih olj in derivatov. Sestavine niso genetsko spremenjene in niso podvržene ionizirajočemu sevanju. Izdelki in sestavine ne smejo biti testirani na živalih.

IHTK

IHTK je znak Nemškega društva za preprečevanje krutosti do živali, ki se bori za to, da bi preprečili testiranje izdelkov na živalih. Njihov znak na izdelku potrjuje, da na živalih ni bil testiran končni izdelek, prav tako ne njegove sestavine.
USDA USDA ORGANIC je ameriški certifikat, ki velja za enega najstrožjih. V okviru tega programa ministrstvo za kmetijstvo akreditira zasebna podjetja, organizacije ter državne agencije za izdajanje certifikatov proizvajalcem in predelovalcem ekoloških izdelkov. Izdelki s tem certifikatom so organski, če vsebujejo več kot 95 odstotkov ekološko pridelanih sestavin, oziroma narejeni iz X % organskih sestavin, če vsebujejo najmanj 70 % ekološko pridelanih sestavin.

OFC

Neodvisni avstralski certifikat, podeljen s strani OFC, zagotavlja, da izdelki dosegajo visoke organske standarde pri vseh sestavinah in procesih, ki jih uporabljajo. Prepovedano je testiranje na živalih na katerikoli stopnji proizvodnje in razvoja izdelka. Prepovedujejo tudi uporabo umetnih konzervansov, barvil in dišav, mineralnega olja, petrokemikalij in ostalih sintetičnih substanc, parfumov in ostalih barvnih komponent neorganskih ali sintetičnih virov, aluminija, živalskih sestavin ter kemično sintetiziranih zaščitnih faktorjev.

 

Maj, 2014

 

 

Več o prepovedi uvoza & prodaje kozmetičnih izdelkov, testiranih na živalih:


 

 

Več vsebin o testiranjih: 
SlovenščinaEnglish (United Kingdom)

4% od nakupa za DZZŽ LJ

Zoohit_logo
      

Kontakt

DZZŽ LJ
p.p. 4733
1001 Ljubljana

041 751 722

info@dzzz.si
TRR: 05100 8010655733

bull

 DOHODNINA