V društvo vabimo nove člane

Društvo za zaščito živali Ljubljana išče nove aktivne člane.

Ni nas dovolj, zato potrebujemo tvojo pomoč. Društvo trenutno šteje le peščico dejavnih članov. Brez aktivnih članov pa ne moremo uresničevati pomoči živalim, ki jo tako nujno potrebujejo. Dobrobit živalim je pozabljen sektor, s katerim se država le malo ukvarja, zato moramo tukaj prostovoljci narediti več.

Dobrodošli vsi,

ki želite narediti nekaj dobrega za živali. Zagotovo sta volja do dela in želja po učenju ključni lastnosti, ki bi ju moral imeti vsak prostovoljec.

Izpostavljamo nekaj veščin, ki jih najbolj potrebujemo

Organizacija, vodenje, motiviranje – motiviranje in usmerjanje prostovoljcev pri izvajanju projektov
Pisanje člankov – znanje iz področja veterine, dobrobiti živali
Pravna/upravna pomoč – znanje iz področja prava/uprave in zakonodaje o zaščiti živali, sodelovanje pri oblikovanju zakonodaje
Marketing – iskanje in upravljanje kanalov komuniciranja z javnostjo
Izobraževanje – znanje o živalih, dobre komunikacijske sposobnosti
Kako lahko še pomagaš – poslikava skodelic, šivanje, fotografija, pomoč v zavetišču, urejanje spletne trgovine

Vabljeni na predstavitev društva in izobraževanje Osnove zaščite živali

V ponedeljek, 27. maja, in torek, 28. maja, vas vabimo na izobraževanje za nove člane, kjer nas lahko spoznate. Izobraževanje bo potekalo prek spleta, oba dneva od 18h do 20h. Obvezna je prijava prek spletnega obrazca.

O čem bomo govorili?

Društvo, zavetišče, inšpekcija – kdo je kdo?
Na predavanju govorimo o odgovornostih, dolžnostih in pooblastilih, ki jih imajo (ali nimajo) v zvezi z živalmi društva, inšpekcija, zavetišča in policija. Svetujemo, na koga se obrniti v različnih vsakdanjih situacijah: kaj storiti, ko najdete poškodovano domačo ali divjo žival? Kaj, če se pri sosedu nenadzorovano množijo mačke? Kaj v primeru, ko pes neprestano laja dan in noč? In drugi primeri, s katerimi se na področju zaščite živali srečujemo ves čas.

Domače in divje živali
Zakaj imamo doma konje, ne pa tudi zeber? Mačke, ne pa risov? Pse, ne volkov? Kaj zares pomeni biti udomačen in zakaj je to tako zelo pomembno? Na predavanju se posvečamo razliki med domačimi in divjimi živalmi. Odgovarjamo na vprašanje, zakaj imamo nekatere živali lahko doma in drugih ne. Dotikamo se problematike divjih živali v ujetništvu ter problema cirkusov in krznarske industrije.

Ulične mačke in psi
V Sloveniji se srečujemo predvsem s problemom nikogaršnjih prostoživečih mačk, na Balkanu pa imajo to težavo predvsem s psi, ki svoje domove vse pogosteje iščejo tudi pri nas. Na predavanju govorimo o trajnostnih rešitvah problema prostoživečih psov in mačk ter o tem, kakšno vlogo pri širjenju populacije prostoživečih domačih živali igramo ljudje.

Trajnostni pristop k zaščiti živali
Kakšna je razlika med dobrobitjo in pravicami živali? Pristopov k reševanju in pomoči živalim je več. Na predavanju razlagamo o razlikah med njimi, predstavili pa bomo tudi naše cilje in način delovanja, ki stremi k dolgoročnemu izboljšanju življenj čim več živali.

Prostovoljstvo v dobro živali
Odgovarjamo na vprašanje, kaj sploh je prostovoljsko delo, kako delujejo prostovoljske organizacije in s kakšnimi projekti se ukvarjamo v Društvu za zaščito živali Ljubljana.

Predavateljica: Maša Cerjak Kastelic, zakonita zastopnica in dolgoletna članica upravnega odbora DZZŽ Ljubljana.

Za vsa vprašanja smo dosegljivi prek e-pošte info@dzzz.si.

Obrazec za prijavo:

Prijavnica: Osnove zaščite živali - Predavanje za nove člane (maj 2024)

Prosimo, izpolnite spodnji obrazec za prijavo na izobraževanje za nove člane - Osnove zaščite živali, ki bo potekalo preko spletne aplikacije ZOOM, in sicer v ponedeljek 27. in torek 28. maja 2024, od 18:00 do 20:00. Po e-pošti boste prejeli informacije v zvezi z izobraževanjem. Izobraževanje je brezplačno, veseli pa bomo, če boste naše delo podprli z donacijo. Če imate vprašanja glede prijave, nam pišite na info@dzzz.si.