Vabilo na izobraževanje Osnove zaščite živali

V Društvu za zaščito živali Ljubljana pripravljamo dvodnevno izobraževanje Osnove zaščite živali. Zaradi epidemioloških razmer, bo izobraževanje tokrat potekalo po spletu. Izvedli ga bomo s pomočjo aplikacije Zoom. Za udeležbo boste potrebovali računalnik in dostop do interneta (aplikacija sicer deluje tudi na večini mobilnih telefonov, toda na računalniku boste verjetno bolje videli predstavitve).

Komu je izobraževanje namenjeno?

Izobraževanje je namenjeno tako tistim, ki jih zanima zaščita živali, kot vsem tistim, ki razmišljate o včlanitvi v naše društvo. Prav tako so dobrodošli tudi naši aktivni člani in podporniki.

Če želite v našem društvu sodelovati kot aktivni člani in prostovoljci, je za vas udeležba na obeh dneh izobraževanja obvezna.

Kdaj in kje?

Izobraževanje bo potekalo po spletu, in sicer 11. in 12. 12. 2021, oba dneva od 18h do 20h.

O čem bomo govorili?

Društvo, zavetišče, inšpekcija – kdo je kdo? Na predavanju bomo govorili o odgovornostih, dolžnostih in pooblastilih, ki jih imajo (ali nimajo) v zvezi z živalmi društva, inšpekcija, zavetišče in policija. Izvedeli boste, na koga se obrniti v različnih vsakdanjih situacijah: kaj storiti, ko najdete poškodovano domačo ali divjo žival? Kaj, če se pri sosedu nenadzorovano množijo mačke? Kaj v primeru, ko pes neprestano laja dan in noč? In drugi primeri, s katerimi se na področju zaščite živali srečujemo ves čas.

Domače in divje živali. Zakaj imamo doma konje, ne pa tudi zeber? Mačke, ne pa risov? Pse, ne volkov? Kaj zares pomeni biti udomačen in zakaj je to tako zelo pomembno? Na predavanju se bomo posvetili razliki med domačimi in divjimi živalmi. Odgovorili bomo na vprašanje, zakaj imamo nekatere živali lahko doma in drugih ne. Dotaknili se bomo problematike divjih živali v ujetništvu ter problema cirkusov in krznarske industrije.

Ulične mačke in psi. V Sloveniji se srečujemo predvsem s problemom nikogaršnjih prostoživečih mačk, na Balkanu pa imajo to težavo predvsem s psi, ki svoje domove vse pogosteje iščejo tudi pri nas. Na predavanju bo govora o trajnostnih rešitvah problema prostoživečih psov in mačk ter o tem, kakšno vlogo pri širjenju populacije prostoživečih domačih živali igramo ljudje.

Trajnostni pristop k zaščiti živali. Kakšna je razlika med dobrobitjo in pravicami živali? Pristopov k reševanju in pomoči živalim je več. Na predavanju bomo govorili o razlikah med njimi, predstavili pa bomo tudi naše cilje in način delovanja, ki stremi k dolgoročnemu izboljšanju življenj čim več živali.

Prostovoljstvo v dobro živali. Na predavanju bomo odgovorili na vprašanje, kaj sploh je prostovoljsko delo, kako delujejo prostovoljske organizacije in s kakšnimi projekti se ukvarjamo v Društvu za zaščito živali Ljubljana.

Predavatelji

Maša Cerjak Kastelic, zakonita zastopnica in dolgoletna članica upravnega odbora DZZŽ Ljubljana.

Tajda Ograjšek, članica društva.

Izobraževanja je za vse naše člane in podpornike s poravnano članarino za leto 2021 brezplačno. Kotizacija za vse ostale znaša 10,00 € za oba dneva. Prosimo vas, da za udeležbo izpolnite spodnji obrazec. Po prijavi boste prejeli navodila za plačilo kotizacije.

OBRAZEC PRIJAVA.

Za vsa vprašanja smo dosegljivi prek maila info@dzzz.si