Zbrali smo milijon podpisov peticije v kampanji “Končajmo dobo kletk!” A nismo še na cilju!

Prejšnji teden smo z mrežo organizacij iz vseh držav EU v kampanji »Končajmo dobo kletk!« zbrali milijon podpisov peticije za prepoved reje živali v kletkah. Več o kampanji in sodelovanju Društva za zaščito živali Ljubljana lahko preberete v eni izmed naših starejših novičk.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste v akciji prispevali svoj podpis, bodisi preko spletnega obrazca ali fizičnega obrazca na naši stojnici. Podpise pa zbiramo še naprej! Potrebujemo namreč milijon potrjenih podpisov. Ker gre za formalno peticijo v okviru evropske državljanske pobude, na podlagi katere lahko državljani EU sodelujemo v zakonodajnem postopku na ravni EU, morajo zbrane podpise pregledati uradne institucije v vsaki državi članici. Te bodo ob pregledu preverjale avtentičnost podpisov (glede na osebne identifikacijske podatke) ter izločile tiste podpise, ki se podvajajo, ki niso čitljivi ali ki niso avtentični. Ker so napake in pomanjkljivosti nekaj popolnoma naravnega, je pričakovati, da bomo za resnično dosego cilja milijon potrjenih podpisov potrebovali še nekaj vaše podpore.

 

Pridružite se kampanji!

Še vedno je priložnost, da se nam pridružite tudi vi. Podpišite peticijo! Vsem povejte o tem! Delite! Zbirajte papirne podpise!
Preberite več na strani End the Cage Age.