Naj bodo tudi letos prazniki brez pokanja

Prišel je spet čas, ko ob večernih in nočnih urah pogosto zaslišimo pokanje petard, raket in ognjemetov. S projektom Prazniki brez pokanja želimo opozoriti, kako naporen, stresen in celo nevaren je praznični čas za živali. Zato pozivamo ljudi, naj se letos pirotehniki raje odpovejo in pokažejo, da se da praznovati tudi drugače – živalim in okolju bolj prijazno.

 

 

Na spletni strani akcije smo pripravili kar nekaj idej, kako lahko svoj denar namesto za pirotehniko porabite koristneje. Tiste najbolj ustvarjalne pa vabimo, da si ognjemet letos raje narišete, in sodelujete v našem nagradnem natečaju. Uporabite lahko barvice, flomastre, voščenke, vodenke … in svoje risbice oddate po elektronski in navadni pošti do 31.12.2018. Več o natečaju si preberite tukaj.

Strah pred glasnimi poki in bliskanjem je zelo pogost pri psi in manjših hišnih ljubljenčkih, zaradi zvočnih in svetlobnih učinkov pirotehnike pa trpijo tudi rejne in divje živali. Na spletni strani Prazniki brez pokanja lahko preberete nekaj nasvetov, kako lahko pomagate prestrašenim živalim, da jim bo malo lažje. Akcijo lahko spremljate tudi na njeni Facebook strani in z deljenjem vsebin sporočite, da tudi vi ne podpirate uporabe pirotehničnih sredstev.

 

Želimo vam lepe in mirne praznike!