Skupaj smo zbrali kar 24 ton starega papirja!

Prvič v trinajstletni zgodovini naše akcije zbiranja starega papirja se ta ni odvijala na prvo soboto v juniju, ampak smo jo zaradi pandemije prestavili na 4. julij 2020. Zato smo jo še toliko bolj težko čakali, vi pa očitno tudi. Vaš krasen odziv nas je kar presenetil.

Trije zvrhani zabojniki in veliko potrebščin za živali

Že okrog osme ure, ko se je akcija pričela, je veliko ljudi pripeljalo papir in druge materialne donacije, namenjene Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP. Jutranji naval sam po sebi ni tako nenavaden, toda, ko smo okrog desete ure še vedno pospešeno polnili zabojnik in se je vrsta avtomobilov vila po vsem peščenem delu parkirišča Centra Vič, smo se prostovoljci strinjali, da takšnega odziva že lep čas ni bilo. Dober obisk se je nadaljeval skozi ves dan. Do šeste ure popoldne smo do vrha in še malo napolnili tri zabojnike, s podjetja Surovina pa so nam sporočili, da se je v njih nabralo 24 140 kg papirja. Odličen rezultat, eden boljših v zadnjih letih!

Potrebščin in hrane za živali nismo šteli ali tehtali, lahko pa povemo, da ste tudi teh prinesli veliko in skladiščni prostori Zavetišča Horjul ter Zavoda SVSP te dni kar malo pokajo po šivih.

Oglasili ste se tudi na naši dobrodelni stojnici, kjer so vas pričakale igrače in oprema za živali, pa tudi kaj lepega in zanimivega za ljudi. Če takrat ni bilo časa, pa lahko številne izdelke najdete tudi v spletni trgovini Nakup iz srca.

Prenašanje papirja je vsekakor dobra rekreacija. Loving Hut Ljubljana-Vič in Pekarna in slaščičarna Sameja sta poskrbela, da smo imeli prostovoljci dovolj energije za delo.

Kdo je imel srečo v nagradni igri?

Na stojnici ste lahko oddali tudi kuponček za sodelovanje v nagradni igri. Z veseljem razglašamo njene nagrajence:

  • Slušna igra za razvedrilo & um Cviiilko (podarja Neuroth): Janez Štupica, Ljubljana
  • 40-minutni sprehod psa (podarja Sprehajalnica): Tatjana Radovič, Ljubljana
  • Izlet in doživetje z živalmi na Posestvu Valdek (podarja Posestvo Valdek): Metka Rode, Ig
  • Krajši ogled Križne jame z vožnjo po I. jezeru za 2 osebi (podarja Društvo ljubiteljev Križne jame): Eva Kosmač, Ljubljana

Čestitamo nagrajencem, ki smo jih obvestili tudi po e-pošti oziroma telefonu.

Hvala vsem, ki ste omogočili akcijo in sodelovali v njej!

Uživali smo v klepetu z vami, z veseljem delili kak nasvet in poslušali vaše zgodbe o živalih. Prav osebni stik in možnost, da vsak naredi nekaj v dobro živali, sta smisel in namen naše akcije. Te nam ne bi uspelo izpeljati brez naših partnerjev in donatorjev: Center Vič, Surovina, Loving Hut Ljubljana-Vič, Pekarna in slaščičarna Sameja, Neuroth, Sprehajalnica, Posestvo Valdek in Društvo ljubiteljev Križne jame, najlepša hvala! Zahvala pa gre seveda tudi vsakemu od vas, ki je prinesel papir ali potrebščine za živali.

Upamo, da se na akciji zbiranja papirja naslednjič vidimo prvo soboto v oktobru, torej 3. 10. 2020.