Spet ste se izkazali z zbiranjem papirja za živali

Za nami je že 23. akcija zbiranja starega papirja. V soboto, 1. junija, smo se prostovoljci zgodaj zjutraj zbrali pred Centrom Vič, ki nam je spet prijazno odstopil prostor za izvedbo akcije. Podjetje Surovina je pripeljalo prvi prazen zabojnik, mi pa smo zavihali rokave in pripravili vse, kar naša akcija potrebuje: dobrodelno stojnico, oba šotora in veliko dobre volje.

prostovoljci zbirajo papir

Prostovoljci pri delu

Bilo je pestro

Oglasili ste se stari znanci naše akcije, ki vsako leto pridno zbirate papir, veseli pa smo bili tudi novih obiskovalcev. Skozi dan smo do vrha in – v primeru zadnjega še malo čez – napolnili tri velike zabojnike s starim papirjem, vmes večkrat odpeljali zbrano hrano in opremo za živali, na stojnici pa smo klepetali o psih, mačkah in ostalih ljubljenčkih, pa tudi o divjih in rejnih živalih. Med drugim ste lahko tam podpisali peticijo Končajmo dobo kletk (če je niste, pa to lahko storite tudi tukaj) in sodelovali v nagradni igri, ki so jo omogočili donatorji nagrad: Thermana Laško, Trgovina za male živali Gali in Nika, Tur servis CerknicaBio prodajalna Norma in društvo Avto antika Slovenije.

Nagrajenci nagradne igre

  • Vožnja s starodobnikom, ki jo podarja društvo Avto antika Slovenije – Ana Husar, Ljubljana.
  • Bon za vožnjo s kanujem po Cerkniškem jezeru, ki ga podarja Tur servis Cerknica – Katarina Ahlin Rezar, Ljubljana.
  • Bon v vrednosti 10 eur, ki ga podarja trgovina Norma – Silva Cimerman, Škofljica.
  • Bon v vrednosti 20 eur, ki ga podarja trgovina Gali in Nika – Alenka Sedej, Ljubljana.
  • Dnevna družinska vstopnica za kopanje v Thermani Laško – Zala Wernig Slokan, Ljubljana.

Čestitamo! Nagrajenci so bili obveščeni tudi po e-pošti.

akcija zbiranja papirja za živali

Tretji zabojnik je bil več kot samo poln …

Pekarna in slaščičarna Sameja, Pizzeria Laterna in Loving Hut Ljubljana Vič so poskrbeli, da prostovoljcem med akcijo ni zmanjkalo moči, mi pa smo se potrudili, da so tudi štirinožni obiskovalci dobili nekaj slastnega za pod zob.

priboljški na akciji zbiranja papirja

Priboljški za štirinožne obiskovalce 🙂

Več kot 20 ton starega papirja

S skupnimi močmi smo zbrali 20 740 kg starega papirja! Kot je že v navadi, je del sredstev namenjen dvema organizacijama, ki vsaka na svoj način skrbita za nikogaršnje živali in ju z veseljem izpostavimo kot primera dobre prakse: Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP.

oprema za živali

To je samo del zbrane opreme in hrane za živali!

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste omogočili akcijo in v njej sodelovali!

Naslednjič se vidimo v soboto, 5. oktobra 2019. Če se že vmes nabere (pre-)več starega papirja, pa bomo veseli, če ga boste v našem imenu oddali v eni od poslovalnic podjetja Surovina.

prostovoljci DZZŽ LJ

Prostovoljci se vam iz srca zahvaljujemo!