Oktobra vas ponovno vabimo na izobraževanje Osnove zaščite živali!

V Društvu za zaščito živali Ljubljana oktobra ponovno pripravljamo izobraževanje Osnove zaščite živali. Pogovarjali se bomo o pristojnostih društev, veterinarske inšpekcije in zavetišč, o prostoživečih mačkah in psih, o razlikah med divjimi in domačimi živalmi, o volkovih in medvedih v Sloveniji in marsičem drugem. Izobraževanje je namenjeno vsem, ki jih zaščita živali zanima, in našim aktivnim članom ter podpornikom.

 

Kdaj in kje?

Izobraževanje bo potekalo v nedeljo, 27. 10. 2019, od 9:30 do 15:00 v naših prostorih v Industrijski coni Trzin, ki je od krožišča Tomačevo oddaljena le 5 minut vožnje. Parkiranje v neposredni bližini je brezplačno. Za tiste, ki prihajate z javnim prevozom, pa je blizu avtobusno postajališče KamBus in železniška postaja (Trzin Industrijska cona).

 

Program

Društvo, zavetišče, inšpekcija – kdo je kdo?

Na predavanju bomo govorili o odgovornostih, dolžnostih in pooblastilih, ki jih imajo (ali nimajo) v zvezi z živalmi društva, inšpekcija, zavetišče in policija. Izvedeli boste, na koga se obrniti v različnih vsakdanjih situacijah: kaj storiti, ko najdete poškodovano domačo ali divjo žival? Kaj, če se pri sosedu nenadzorovano množijo mačke? Kaj v primeru, ko pes neprestano laja dan in noč? In drugi primeri, s katerimi se na področju zaščite živali srečujemo ves čas.

Domače in divje živali.

Zakaj imamo doma konje, ne pa tudi zeber? Mačke, ne pa risov? Pse, ne volkov? Kaj zares pomeni biti udomačen in zakaj je to tako zelo pomembno? Na predavanju se bomo posvetili razliki med domačimi in divjimi živalmi. Odgovorili bomo na vprašanje, zakaj imamo nekatere živali lahko doma in drugih ne. Dotaknili se bomo problematike divjih živali v ujetništvu ter problema cirkusov in krznarske industrije.

Volk in medved v Sloveniji.

Ena trenutno najaktualnejših tem v slovenskem medijskem prostoru si zagotovo zasluži preudarno in informirano obravnavo. Ogledali si bomo dejstva in podatke o volku in medvedu, ob tem pa tudi razbili kak mit.

Ulične mačke in psi.

V Sloveniji se srečujemo predvsem s problemom nikogaršnjih prostoživečih mačk, na Balkanu pa imajo to težavo predvsem s psi, ki svoje domove vse pogosteje iščejo tudi pri nas. Na predavanju bo govora o trajnostnih rešitvah problema prostoživečih psov in mačk ter o tem, kakšno vlogo pri širjenju populacije prostoživečih domačih živali igramo ljudje.

Trajnostni pristop k zaščiti živali.

Pristopov k reševanju in pomoči živalim je več. Na predavanju bomo govorili o razlikah med njimi, predstavili pa bomo tudi naše cilje in način delovanja, ki stremi k dolgoročnemu izboljšanju življenj čim več živali.

Pridržujemo si pravico do spremembe programa.

 

Predavatelji

Maša Cerjak Kastelic, zakonita zastopnica in dolgoletna članica upravnega odbora DZZŽ Ljubljana.
Ena Kobentar, članica upravnega odbora DZZŽ Ljubljana.
Alja Willenpart, kinološka inštruktorica po programu IDTE, članica upravnega odbora DZZŽ Ljubljana.
Nina Bakovnik, članica DZZŽ Ljubljana in Skupine za spremljanje
politike upravljanja z velikimi zvermi.

 

Prijava

Cena izobraževanja je 15 eur, za člane in podpornike DZZŽ Ljubljana s plačano članarino za leto 2019 pa je udeležba brezplačna.
Na izobraževanje se obvezno prijavite prek spletnega obrazca.

Število mest je omejeno!