3. oktobra zbiramo papir, hrano, opremo in potrebščine za živali!

Prva sobota v oktobru je za naše društvo že trinajst let pomemben dan. Takrat se namreč že tradicionalno odvija naša akcija zbiranja starega papirja, s katero obeležimo svetovni dan živali. Tudi letos vas vabimo na prizorišče pred Centrom Interspar Vič in spet bomo zbirali papir, še večji poudarek pa bo na zbiranju hrane, opreme in drugih potrebščin za živali. Prostovoljci vas pričakujemo med 8. in 18. uro.

Kaj vse pride v poštev?

Zbirali bomo papir, odeje brez polnila, rjuhe, brisače, posodice, igrače, povodce, oprsnice, plenične podloge, mleko za mačje in pasje mladiče, hrano za pse in mačke, sredstva za zatiranje bolh in klopov, sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev, razkužila, rokavice za enkratno uporabo, sanitetni material in zdravila.

Našteto je namenjeno Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP.  Vljudno prosimo, naj bodo oddane potrebščine čiste in uporabne.

Nekaj varovancev Zavetišča Horjul

Kako je s papirjem?

Cena odpadnega papirja je na svetovnih trgih izjemno nizka, zato smo iskreno hvaležni podjetju Surovina, da nam je kljub temu omogočilo odkup starega papirja. V poštev pride časopisni papir, katalogi, stari zapiski, knjige, narezan papir in podobno.

Kaj se bo še dogajalo?

Na dogodku vas bo pričakala naša dobrodelna stojnica za raznoraznimi izdelki za vas in vaše hišne ljubljenčke. Kot vedno, bodo tam tudi informativne zloženke in seveda naši prostovoljci, ki bodo z veseljem poklepetali z vami in odgovorili na vaša vprašanja. Stojnico lahko sicer obiščete že v četrtek in petek, 1. in 2. 10., v notranjih prostorih Centra Interspar Vič.

un

Unikatni izdelki na naši stojnici

Obeta pa se nam tudi dobra družba, saj se bodo poleg nas predstavljale še druge živalim prijazne storitve. Od 9h do 13h bodo z nami:

  • SVSP –  Skupina Veterinarjev Sterilizira Potepuhe (Slovenian Vets For Stray Pets): Problematike zapuščenih živali se skušajo lotevati čim bolj celostno. Ne samo s sterilizacijami, kastracijami in drugo veterinarsko oskrbo, temveč tudi z izobraževanjem in osveščanjem lokalnega prebivalstva ter veterinarjev v manj razvitih državah Evrope. Njihovo delovanje ni usmerjeno izključno samo na tujino, saj se trudijo pomagati tudi zavrženim živalim v Sloveniji.
  • Sprehajalnica: Sprehajanje psov in varstvo hišnih ljubljenčkov na domu, kjer so vaše živali na prvem mestu. Svoje storitve namreč v celoti prilagodijo njihovim potrebam.
  • KiroVet (Eva Tasič): Lahko jo boste vprašali o bolečinah, artritisu in različnih terapijah za živali, zraven pa še o kiropraktiki. Za nasvete bo na voljo od 11h do 13h.
  • Mačji hotel Ozzi: Sinonim za luksuzno in varno namestitev, strokovno ter ljubečo oskrbo, kvalitetno hrano in vse ostalo, kar vaši mački olajša bivanje v hotelu v primeru vaše odsotnosti. Nudijo tudi oskrbo mačke in drugih malih domačih živali na vašem domu, prevoze živali in sprehajanje psov.
Vidimo se torej v soboto, 3. 10. 2020, med 8. in 18. uro pred Centrom Interspar Vič!