S skupnimi močmi smo zbrali več kot 18 ton starega papirja

V soboto, 5. oktobra, so naše budilke zazvonile malce prej kot običajno in odpravili smo se na prizorišče akcije, ki nam ga je spet prijazno odstopil Center Vič. Tam nas je že pričakal prvi zabojnik podjetja Surovina, mi pa smo hitro zavihali rokave, saj je že prišla tudi prva pošiljka starega papirja. Akcija se je začela. Taka kot že 23 drugih pred njo, hkrati pa vsakič nova in drugačna.

Priložnost za klepet in nasvet

Prostovoljci smo nasproti zabojnika postavili našo dobrodelno stojnico, na kateri ste našli izdelke, ki so večinoma delo pridnih rok naših prostovoljcev. Stojnica je hkrati tudi mesto za klepet o živalih, deljenje znanja v obliki informativnih zloženk – tokrat smo se posebej posvetili volku, medvedu in risu – in zbiranje kupončkov za nagradno igro, ki so jo omogočili naši donatorji.

Kmalu po akciji smo izžrebali nagrajence:

Čestitamo nagrajencem, ki jih bomo seveda obvestili tudi po e-pošti.

Spet ste se izkazali

Oglasili ste se stari znanci, ki vsako leto pridno zbirate papir, veseli pa smo bili tudi novih obrazov. Skozi dan so se zvrstili trije zabojniki papirja, prinesli pa ste nam tudi veliko hrane in potrebščin za nikogaršnje živali. Te donacije so bile skupaj z delom sredstev od papirja namenjene dvema organizacijama, ki vsaka na svoj način skrbita za nikogaršnje živali: Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP.

Pekarna in slaščičarna Sameja, Pizzeria Bullizza in Loving Hut Ljubljana Vič so skrbeli, da prostovoljci nismo bili lačni, mi pa smo se potrudili, da so tudi štirinožni obiskovalci dobili nekaj okusnega. Bili so navdušeni. 🙂

S skupnimi močmi smo zbrali 18 840 kilogramov starega papirja in tako postavili piko na i dvanajstemu letu akcije. Veseli smo lepega rezultata, hkrati pa smo z mislimi že v prihodnosti. Spet se namreč vidimo 6. junija 2020. Če se pri vas že prej nabere preveč starega papirja, pa bomo hvaležni, če ga v našem imenu oddate v katerikoli poslovalnici podjetja Surovina.

Iskreno se zahvaljujemo vsem, ki ste omogočili akcijo in v njej sodelovali. Vaš lep odziv nam daje energijo za nadaljnje delo v dobro živali.