Pridružite se nam na prvem Festivalu hišnih ljubljenčkov

14. in 15. septembra bo naše društvo del prvega Festivala hišnih ljubljenčkov na Gospodarskem razstavišču, ki bo potekal v sklopu Otroškega bazarja. Lepo vabljeni, da obiščete našo društveno stojnico in delavnice Otrok in pes, Vzgoja psa ter Katera žival je primerna zame.

 

 

Delavnice

Otrok in pes: Na praktični delavnici Otrok in pes bodo otroci in starši spoznali osnovno pasjo telesno govorico. Naučili se bomo, kako je videti vesel, jezen in prestrašen pes, kako pravilno pristopiti do psa in kaj storiti, če pes postane vsiljiv ali celo napade.

Vzgoja psa: Za prijetno sobivanje s psom je pomembno, da drug drugega razumemo, upoštevamo in se držimo določenih pravil. Na kratkem predavanju boste izvedeli, kakšne izzive pričakovati pri vzgoji psa, kako vam je pasja šola pri tem lahko v pomoč in kako izbrati ustrezno pasjo šolo zase.

Katera žival je primerna zame: Otroci bodo skupaj s starši spoznali lastnosti in potrebe različnih hišnih ljubljenčkov in izvedeli najpomembnejše informacije o tem, kako ustrezno skrbeti za svojo žival. Delavnica je namenjena vsem, ki že imate hišne ljubljenčke, se zanje šele odločate ali pa vas živali preprosto zanimajo.

 

Dobrodelna akcija za živali v zavetišču

Na festivalu bomo imeli tudi dobrodelno akcijo za živali, ki na svoj dom še čakajo v zavetišču. Zbirali bomo:

  • odeje, rjuhe, brisače, plenične podloge,
  • posodice, igrače, povodce, oprsnice,
  • hrano za pse in mačke, mleko za mačje in pasje mladiče,
  • sredstva za zatiranje bolh in klopov, sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev, zdravila za živali,
  • čistila, razkužila, rokavice za enkratno uporabo, sanitetni material.

Pozor: odej in blazin s polnilom, vzmetnic, oblačil ipd. v zavetišču ne morejo uporabiti, zato jih NE BOMO zbirali. Vljudno tudi prosimo, da so oddane potrebščine čiste in uporabne. Hvala!