Z vašo pomočjo smo zbrali 17 ton papirja

V soboto, 5.6.2021, se je odvijala že 27. super akcija zbiranja odpadnega papirja pred Centrom Interspar Vič. Prostovoljci smo spet imeli polne roke dela.

Glede na izkušnje iz prejšnjih akcij smo bili z oblačili in obutvijo pripravljeni na vse vremenske razmere, vendar nam je bilo vreme tokrat zelo naklonjeno. Že skoraj poletno sonce je pripekalo in nas grelo z vseh strani. Malo nam je sicer ponagajal veter, ki nas je lovil predvsem na naši stojnici in nam že dotrajani šotor skoraj postavil na glavo. Mogoče nam je s tem želel povedati, da potrebujemo novega in bolj kompaktnega, ki nam bo služil za nekaj nadaljnjih let.

Prostovoljci smo bili nasmejani in polni elana. Že v dopoldanskem delu smo napolnili prvi zabojnik papirja. Kasneje smo se okrepčali z okusnim veganskem golažem, ki smo si ga privoščili za kosilo in s tem dobili nov zagon ter moč za delo. Kot po navadi je imela jutranja izmena precej več dela kot popoldanska, ampak tudi popoldanci smo se kasneje dobro prepotili, saj smo v roku dveh ur že napolnili drugi zabojnik.

Tudi v tokratni akciji se je ponovno pokazalo, da skupaj zmoremo več, saj smo zbrali več kot dva polna zabojnika starega papirja, in tudi za dva, polno napolnjena osebna avtomobila potrebščin, namenjenih za Zavetišče Horjul in Zavod SVSP (odeje, rjuhe, igrače, hrana in še marsikaj drugega). Poleg tega smo na stojnici prodali tudi nekaj naših ročno narejenih izdelkov.

Punce smo pokazale vso svojo moč s prenašanjem papirja, v dopoldanskem času pa nam je na pomoč priskočil tudi en fant. Za naslednjo akcijo, ki bo prvo soboto v oktobru, upamo na več moških rok, da bo vse skupaj še lažje in še bolj zabavno.

Ob še eni uspešno izpeljani akciji se zahvaljujemo našim partnerjem in donatorjem. Podjetju Surovina, ki že vrsto let skrbi za odvoz in odkup zbranega papirja, Centru Vič, ki nam vselej velikodušno odstopi prostor, ter Pekarni in slaščičarni Sameja in Loving Hut-u Ljubljana Vič, ki poskrbita, da so želodčki naših prostovoljcev zmeraj polni.

Se vidimo oktobra!