Februarja bo izobraževanje Osnove zaščite živali

V Društvu za zaščito živali Ljubljana pripravljamo izobraževanje Osnove zaščite živali, ki je koristno za vse, ki vam za živali ni vseeno.

Komu je izobraževanje namenjeno?

Izobraževanje je namenjeno tako tistim, ki vas zanima zaščita živali, kot vsem tistim, ki razmišljate o včlanitvi v naše društvo. Za nove aktivne člane in prostovoljce je udeležba na obeh dneh izobraževanja obvezna.

Izobraževanje je brezplačno, veseli pa bomo vašega prostovoljnega prispevka. Podatke za nakazilo prejmete ob prijavi na izobraževanje.

Kdaj in kje?

Izobraževanje bo potekalo prek spleta, in sicer 27. in 28. 2. 2024, oba dneva od 18h do 20h. Za udeležbo potrebujete računalnik, pametni telefon ali tablico ter dostop do spleta. Obvezna je prijava prek spletnega obrazca.

O čem bomo govorili?

Društvo, zavetišče, inšpekcija – kdo je kdo?

Na predavanju govorimo o odgovornostih, dolžnostih in pooblastilih, ki jih imajo (ali nimajo) v zvezi z živalmi društva, inšpekcija, zavetišča in policija. Svetujemo, na koga se obrniti v različnih vsakdanjih situacijah: kaj storiti, ko najdete poškodovano domačo ali divjo žival? Kaj, če se pri sosedu nenadzorovano množijo mačke? Kaj v primeru, ko pes neprestano laja dan in noč? In drugi primeri, s katerimi se na področju zaščite živali srečujemo ves čas.

Domače in divje živali. 

Zakaj imamo doma konje, ne pa tudi zeber? Mačke, ne pa risov? Pse, ne volkov? Kaj zares pomeni biti udomačen in zakaj je to tako zelo pomembno? Na predavanju se posvečamo razliki med domačimi in divjimi živalmi. Odgovarjamo na vprašanje, zakaj imamo nekatere živali lahko doma in drugih ne. Dotikamo se problematike divjih živali v ujetništvu ter problema cirkusov in krznarske industrije.

Ulične mačke in psi.

V Sloveniji se srečujemo predvsem s problemom nikogaršnjih prostoživečih mačk, na Balkanu pa imajo to težavo predvsem s psi, ki svoje domove vse pogosteje iščejo tudi pri nas. Na predavanju govorimo o trajnostnih rešitvah problema prostoživečih psov in mačk ter o tem, kakšno vlogo pri širjenju populacije prostoživečih domačih živali igramo ljudje.

Trajnostni pristop k zaščiti živali. 

Kakšna je razlika med dobrobitjo in pravicami živali? Pristopov k reševanju in pomoči živalim je več. Na predavanju razlagamo o razlikah med njimi, predstavili pa bomo tudi naše cilje in način delovanja, ki stremi k dolgoročnemu izboljšanju življenj čim več živali.

Prostovoljstvo v dobro živali. 

Odgovarjamo na vprašanje, kaj sploh je prostovoljsko delo, kako delujejo prostovoljske organizacije in s kakšnimi projekti se ukvarjamo v Društvu za zaščito živali Ljubljana.

Predavateljica

Maša Cerjak Kastelic, zakonita zastopnica in dolgoletna članica upravnega odbora DZZŽ Ljubljana.

Obrazec za prijavo

Za vsa vprašanja smo dosegljivi prek e-pošte info@dzzz.si.