Prepoved testiranja na živalih v kozmetični industriji je ogrožena

Letno so milijoni različnih živali še vedno izpostavljenih nepredstavljivo krutim poskusom, ki naj bi doprinesli (ne doprinesejo pa vedno) k večji varnosti različnih izdelkov za človeško rabo. Te živali so miši, ribe, podgane, morski prašički, kunci, mačke, psi in tudi opice. Testiranje kozmetičnih izdelkov in njihovih sestavin na živalih je bilo v Evropski Uniji sicer leta 2009 prepovedano, s sprejetjem nove strategije Evropske agencije za kemikalije (REACH) pa se to lahko spremeni.

Vir: pixabay.com

Državljani Evropske Unije in različne organizacije opozarjajo in pozivajo k spremembi. Čas je, da se to krutost opusti in da Evropska Unija s primerno zakonodajo stopi na pot popolne opustitve izvajanja poskusov na živalih za znanstvene namene. S podpisom Evropske državljanske pobude bi radi dosegli:
– zaščito in utrditev prepovedi izvajanja poskusov na živalih v kozmetični industriji,
– prenovo reguliranja uporabe kemikalij v EU,
– izgradnjo konkretnega načrta za prehod na znanost brez uporabe živali.

Pridružite se nam in podpišite pobudo!

Za podpis pobude morate vpisati enotno matično številko občana (EMŠO), saj s tem potrdite pristnost svojega podpisa. Brez EMŠO vaš podpis ni veljaven. Ne skrbite, vaši podatki so na varnem in obravnavani v skladu z GDPR.