Z vašo pomočjo smo izpeljali še eno uspešno akcijo zbiranja papirja

26. akcija zbiranja papirja in potrebščin za živali, ki se je odvijala 3. oktobra, nam bo zagotovo ostala v spominu. Najprej zato, ker smo se spraševali, ali jo bomo v takratnih razmerah sploh lahko izpeljali, potem zato, ker do zadnjega trenutka nismo vedeli, ali bomo lahko zbirali tudi papir, nedvomno tudi zato, ker je vmes nekajkrat obilno deževalo, predvsem pa zato, ker ste se kljub vsemu naštetemu izredno izkazali z zbranim papirjem in drugimi donacijami.

Partnerji, brez katerih ne bi šlo

Kljub temu, da v tem času star papir na mednarodnih trgih praktično nima cene, je bilo podjetje Surovina velikodušno pripravljeno ponuditi odkup in nam s tem omogočiti, da nadaljujemo s tradicijo zbiranja papirja. Center Vič je spet prijazno odstopil prostor, za lačne prostovoljce pa sta poskrbela Loving Hut Ljubljana-Vič in Pekarna in slaščičarna Sameja.

Sodelujoči, ki jih prav nič ne ustavi

Šele nekaj dni pred akcijo smo vam lahko z olajšanjem sporočili, da bomo zbirali tudi papir. Tisto soboto nas je dež pošteno pral. Kljub temu ste prinesli kar 14 670 kilogramov papirja, kar je fantastičen rezultat. Veliko je bilo tudi potrebščin in hrane za živali. Oboje je bilo namenjeno Zavetišču Horjul in Zavodu SVSP.

Komu se je nasmehnila sreča v nagradni igri?

Vsi, ki ste prinesli papir ali potrebščine za živali, ste se lahko potegovali za nagrade, ki jih podarjajo naši donatorji. Nagrajenci so:

  1. Kuharska knjiga Žanina polnovredna rastlinska kuhinja: Manica Karer, Ljubljana
  2. 40 minutni sprehod psa v Sprehajalnici: Mihael Jenko, Medvode
  3. Izlet in doživetje z živalmi na Posestvu Valdek: Vidosava Pajnić Grgić, Ljubljana

Čestitamo! Nagrajenci so bili obveščeni tudi po e-pošti.

V dobri družbi

Vedno radi poklepetamo z vami in odgovorimo na vaša vprašanja glede zaščite živali. Na naši dobrodelni stojnici je bilo zato spet živahno. Poleg nas so bili na dogodku tudi predstavniki drugih živalim prijaznih organizacij:  SVSP –  Skupina Veterinarjev Sterilizira Potepuhe (Slovenian Vets For Stray Pets), Sprehajalnica, KiroVet (Eva Tasič) in Mačji hotel Ozzi. Verjamemo, da ste od njih izvedeli kaj novega in koristnega.

Hvala vsem, ki ste bili z nami!

Dokazali ste, da vas prav nič ne ustavi. S tem je dosežen osnovni namen naše akcije: povezati ljudi, ki jim ni vseeno, in pokazati, da lahko prav vsak naredi nekaj dobrega za živali. Akcije pa seveda ne bi bilo brez naših partnerjev in donatorjev: Center Vič, Surovina, Loving Hut Ljubljana-Vič, Pekarna in slaščičarna Sameja, Drugače.si, Sprehajalnica, Posestvo Valdek, SVSP, KiroVet in Mačji hotel Ozzi, najlepša hvala! Zahvala pa gre vsekakor tudi vsakemu od vas, ki je prinesel papir ali potrebščine za živali.

Upamo, da se naslednjič vidimo v soboto, 5. junija 2021!