Kampanja za odpravo jajc iz baterijske reje

E.LECLERC, EUROSPIN IN SPAR S SVOJIH POLIC (POSTOPOMA) UMIKAJO JAJCA IZ BATERIJSKE REJE!

V ponedeljek, 26. 3. 2018, smo Društvo za zaščito živali Ljubljana in Zavod Danes je nov dan pričeli s kampanjo za odpravo jajc iz baterijske reje iz polic največjih trgovcev v Sloveniji. Osnovni cilj kampanje je bilo zbrati vsaj 5000 podpisov peticije in jih nato predati slovenskim trgovcem s pozivom, da se zavežejo k odpravi ponudbe jajc iz baterijske reje v določenem časovnem obdobju.

V okviru akcije smo zbrali kar 13.731 podpisov peticije! V dobrih treh mesecih smo končno zbrali vse odzive in z navdušenjem sporočamo, da so se v okviru naše kampanje k (postopni) odpravi jajc iz baterijske reje iz svoje ponudbe zavezale trgovske verige E.Leclerc, Eurospin in Spar Slovenija:

 

 

Podrobnejše informacije o odzivih trgovcev si lahko ogledate tu.

 

S tem zaključujemo našo peticijo za odpravo jajc iz baterijske reje iz polic glavnih trgovcev v Sloveniji. Vsem podpisnikom in drugim podpornikom se iskreno zahvaljujemo za sodelovanje in podporo, zaradi katere je naša akcija presegla cilj in dosegla celotno Slovenijo. Prav zaradi legitimnosti naših prizadevanj, ki jo izkazuje tolikšna podpora, pa napovedujemo, da bomo z akcijo nadaljevali na sistemski ravni s pozivom novi ministrici oz. novemu ministru za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano za ureditev zakonodajne prepovedi baterijske reje kokoši v Sloveniji po vzoru Avstrije in Nemčije v sodelovanju z vsemi zainteresiranimi deležniki.  

Informacije o reji kokoši nesnic in o naši akciji lahko še naprej spremljate na blogu (blog.imasjajca.si) in na naših spletnih kanalih.

Ni vseeno, kako živijo kokoši nesnice. Čeprav nobena reja, ki je namenjena masovni proizvodnji, ni idealna za dobrobit živali, pa je vsekakor skrajni čas, da odločno rečemo NE vsaj baterijski reji. To je prvi korak k izboljšanju kakovosti življenja naših kokoši, ki ga zagotovo lahko naredimo že danes.

 

www.imasjajca.si