Reja v kletkah je nočna mora, ki jo lahko končamo

End the Cage Age

 

V Društvu za zaščito živali Ljubljana smo se pridružili evropski koaliciji organizacij, ki je 24. septembra 2018 lansirala zbiranje podpisov v okviru evropske državljanske pobude – Končajmo dobo kletk! Cilj naše koalicije je zbrati milijon podpisov pobude po vsej Evropi in nato Evropsko komisijo pozvati k prepovedi reje rejnih živali v kletkah v vsej Evropi.

 

Brez kletk za večjo dobrobit živali.

 

Zaradi reje v kletki vsako leto trpi ogromno število rejnih živali. Kletke so okrutne in nepotrebne, saj je mogoče uspešno uporabljati sisteme reje brez kletk za večjo dobrobit živali. Komisijo zato pozivamo, naj predlaga zakonodajo, ki bo prepovedala uporabo:

  • kletk za kokoši nesnice, kunce, mlade kokoši, plemenske brojlerje, plemenske kokoši, prepelice, race in gosi
  • prasitvene bokse za svinje
  • bokse za svinje, kjer še niso prepovedani
  • individualne bokse za teleta, kjer še niso prepovedani

 

Zakaj?

Rejne živali v kletkah izjemno trpijo, ker je njihovo gibanje zelo omejeno in jim jepreprečeno skoraj vse vedenje, ki je zanje naravno. Svinje morajo dojiti v boksih; zajci in prepelice vse svoje življenje preživijo v baterijah; zelo mladi telički so sami zaprti v oborah; tudi večina kokoši je še vedno v baterijski reji, race in gosi pa so prisilno hranjene v kletkah pri pridelavi gosjih jeter.

Skupaj lahko Evropo osvobodimo teh kletk. Pridružite se nam in podpišite našo evropsko državljansko pobudo (peticijo), v kateri zahtevamo prepoved reje živali v kletkah. Če se nas podpiše milijon, bomo morda doživeli prihodnost brez kletk.

Pridružite se kampanji! Podpišite peticijo! Vsem povejte o tem! Delite! Zbirajte papirne podpise!

Preberite več na strani End the Cage Age.

 

Kdo smo mreža »Končajmo dobo kletk« (End the Cage Age)?

Tukaj si oglejte seznam vseh organizacij

94 % ljudi v Evropi meni, da je zaščita dobrega počutja rejnih živali pomembna, 82 % pa jih meni, da je treba živali zaščititi bolje. Skupaj jim lahko zagotovimo takšno zaščito. Skupaj bomo končali dobo kletk.

 

PRIDRUŽITE SE ZDAJ

Reja v kletkah je kruta, nepotrebna, in v Evropi zanjo ni prostora. Pridružite se našemu gibanju za prepoved reje v kletkah še danes!