20. akcija zbiranja papirja je za nami

Naša akcija je letos upihnila svojo deseto svečko. 7. oktobra smo se že dvajsetič podali pred Center Vič, kjer smo zbirali star papir, hrano in opremo za živali. Na prizorišču je bilo pestro, kot ponavadi.

Že zgodaj zjutraj smo na parkirišču nakupovalnega centra skupaj s prostovoljnimi gasilci PGD Ljubljana-Vič zavihali rokave. Postavili smo dva šotora, pripravili dobrodelno stojnico in kmalu začeli zlagati papir v zabojnik podjetja Gorenje Surovina. Nekateri ste pripeljali kupček ali dva, spet drugi ste do zadnjega kotička napolnili avtomobil, kombi ali prikolico. Vsak kupček šteje in prav vsakega smo bili veseli.

 

Zavihali smo rokave in polnili zabojnike s papirjem.

 

Skozi dan so se zvrstili kar trije zabojniki. Zbrali smo 15.740 kilogramov papirja. Del sredstev, pridobljenih od njega, smo namenili Zavetišču Horjul, ki skrbi za zapuščene živali iz številnih slovenskih občin, ter Zavodu SVSP, ki izvaja sterilizacije in kastracije v tujini. Presenetili ste nas z res številnimi donacijami hrane in opreme, sanitetnega materiala, odej, brisač in drugih potrebščin za živali. Poleg Zavoda SVSP jih bodo koristno uporabili še v Zavetišču Ljubljana, Zavetišču Horjul in Zavetišču Meli center Trebnje.

 

Akcija je več kot samo priložnost, da ljudje prinesejo papir in druge donacije. Na dogodku vas želimo spoznati, z vami poklepetati, širiti koristne informacije in se hkrati tudi zahvaliti za vaše sodelovanje. Vsak, ki je prinesel star papir ali potrebščine za živali, je prejel vrečko z informativnimi gradivi ter darilcem trgovine Aler – hrano za mačke ali pse. Za vrečke se zahvaljujemo podjetju POT, Ljubljana, d.o.o.

 

Del akcije je vedno tudi naša stojnica.

 

Vsi sodelujoči ste se poleg tega lahko vključili v nagradno igro, ki so jo omogočili naši donatorji. Izžrebali smo naslednje nagrajence:

 

Na dobrodelni stojnici ste lahko kupili izdelke zase ali za svoje ljubljenčke in s seboj vzeli še brezplačne informativne zloženke. To je bila tudi priložnost za vaša vprašanja in pogovore o živalih. Tokrat so vas zanimali načini, kako pomagati prostoživečim mačkam, oprema in vzgoja psov, divje živali in še marsikaj.

 

 

Ob treh popoldne je naša prostovoljka Nataša skozi predavanje in živahno debato delila svoje znanje o mačkah. Pogovarjali smo se, kaj storiti, če najdemo nikogaršnjo mačko (namig: obvestimo zavetišče), kaj so prostoživeče mačke, pa tudi, kakšne so potrebe mačjih hišnih ljubljenk in na kaj vse je dobro pomisliti, preden jih sprejmemo v svoj dom.

 

Nataša je podala veliko koristnih informacij o mačkah.

 

Delo na akciji zahteva kar nekaj energije. Mookie AppLoving Hut Ljubljana-Vič in Picerija Laterna so poskrbeli, da prostovoljci nismo bili lačni in žejni.

Ob šestih se je odpeljal še zadnji zabojnik, prostovoljci smo pospravili šotore in se utrujeni, a zadovoljni odpravili s prizorišča. Ponosni smo na to, da akcije zbiranja papirja izvajamo že deset let, predvsem pa smo vsakič znova veseli vašega odziva in zanimanja. Nekateri sodelujete že leta in leta, vsakič pa vidimo tudi nove obraze. Radi bi se zahvalili prav vsakemu, ki je sodeloval v akciji, ter vsem partnerjem, ki ste jo omogočili.

 

Enaindvajseta akcija zbiranja papirja v pomoč živalim je pred nami. Vidimo se v soboto, 2. junija 2018!