Ukrepajte zdaj Za Evropo brez krzna

Živali na krznarskih farmah živijo v strogem zaprtju, v vrstah majhnih kletk. Trpijo zaradi samopoškodb, okuženih ran, manjkajočih okončin in kanibalizma. Gojenje krzna je v nasprotju z najbolj osnovnim konceptom dobrobiti živali.

Evropska državljanska pobuda Za Evropo brez krzna poziva EU, naj:
Prepove krznarske farme.
Prepove prodajo krznenih izdelkov na evropskem trgu.

Dejstva:

12 držav EU je nedavno pozvalo Evropsko komisijo, naj preuči možnosti za trajno prepoved reje krzna v EU in predstavi zakonodajni predlog za dosego tega cilja.

Evropska komisija trenutno pregleduje zakonodajo EU o dobrem počutju živali. Ta revizija je priložnost za uvedbo prepovedi proizvodnje in trgovanja s krznom iz farm.

Na stotine blagovnih znamk je opustilo krzno in se tako odzvalo na etične zahteve svojih strank.

Bodite del uresničevanja zgodovine! Pomagajte in dodajte svoje ime pobudi. Ko bomo dosegli 1 milijon potrjenih podpisov, se bo morala evropska komisija odzvati in ukrepati.

Podpišite peticijo!

Razlogov za prepoved krznarskih farm in prodaje krznenih izdelkov je več:

Gojenje živali v majhnih kletkah in njihovo ubijanje izključno ali predvsem zaradi vrednosti njihovega krzna je neetično ne glede na to, kje se izvaja, zato pozivamo tudi k prepovedi prodaje krzna.

Krznarske farme predstavljajo tveganje za zdravje živali in ljudi. Med pandemijo covid-19 so izbruhi koronavirusov prizadeli na stotine farm, ugotovljeno pa je bilo tudi, da so se nove različice virusa SARS-COV-2 na ljudi prenesle z živali.

Gojenje krzna ima velik negativen vpliv na okolje. Pri oblačenju in barvanju krzna se uporabljajo strupene kemikalije. Po onesnaženosti tal s strupenimi kovinami se apretura in barvanje krzna uvrščata med pet industrijskih panog z največjo stopnjo onesnaženosti.

Ukrepajte zdaj, da končamo industrijo krzna v Evropi!