19. akcija zbiranja papirja je uspela

V soboto, 3. junija, smo stopili skupaj in zbrali kar 22 ton starega papirja. Zahvaljujemo se vsem, ki ste sodelovali v akciji, in tistim, ki ste jo omogočili.

 

Napolnili smo tri zabojnike in še malo.

 

Poleg papirja ste se sodelujoči izkazali tudi pri zbranju praznih kartuš in plastičnih zamaškov, ter hrane in opreme za živali. Slednje bodo koristno porabili Zavod SVSP – Slovenski veterinarji sterilizirajo potepuhe, ter zavetišča Ljubljana, Horjul in Meli Trebnje. Tudi del izkupička od zbranega papirja je namenjen Zavodu SVSP in Zavetišču Horjul.

 

Brez prijateljev ne gre

Člani Društva za zaščito živali Ljubljana se iskreno zahvaljujemo vsem organizacijam in posameznikom, ki ste prispevali k akciji.

Prostovoljni gasilci PGD Ljubljana – Vič so bili spet nepogrešljivi pri natovarjanju papirja v zabojnike, ki jih je priskrbelo podjetje Gorenje SurovinaCenter Vič nam je prijazno odstopil prostor za izvedbo akcije. Hvala tudi Loving Hut Ljubljana Vič in Pizzeriji Laterna za odlično malico, ter donatorjem, ki so prispevali nagrade za nagradno igro ter darilca za sodelujoče: Thermana LaškoPustolovski park GeossVodno mesto AtlantisŠolska veterinarska ambulanta BIC LjubljanaAler in Čebelarstvo Vozelj.

 

Bilo je pestro

Na prizorišču je bila poleg zabojnika za papir tudi društvena stojnica, kjer ste si lahko izbrali kakšno informativno zloženko ali pa opravili dobrodelen nakup. Med novostmi so tokrat izstopale prisrčne majice. Veseli smo bili klepeta z vami in vaših vprašanj o živalih.

Naše društvo se osredotoča predvsem na osveščanje in izobraževanje, in tudi tokrat nismo mogli iz svoje kože. Inštruktorica Alja iz društvene pasje šole ZA PSA je v kratkem predavanju razkrivala telesno govorico psov. Slišali smo marsikaj zanimivega, tudi to, zakaj naši štirinožni prijatelji na marsikateri fotografiji gledajo stran, kaj pomeni hitro oblizovanje smrčka in ustnic ali pa belina v pasjih očeh.

 

Akcijo smo popestrili s predavanjem o pasji komunikaciji.

 

Kdo je osvojil nagrade?

Ves dan je na prizorišču potekala nagradna igra, za vse, ki so prispevali k akciji in tako pomagali živalim. Kakšne so nagrade in kdo so srečni nagrajenci?

  • 2 vstopnici za odrasle za Pustolovski park Geoss: Darja Gabrovšek, Horjul
  • Celodnevne karte za vso družino (2x odrasli in 2x otroci) v Thermani Laško: Tina Intihar Zajec, Vrhnika
  • Klinični pregled male živali v Šolski veterinarski ambulanti: Meta Grivec, Ljubljana
  • Stomatološki pregled male živali v Šolski veterinarski ambulanti: Igor Kirn, Šmartno
  • Medeni komplet – ekološki med slovenskega porekla in sveče iz voska, Čebelarstvo Vozelj: Jadranka Petrovčič, Ljubljana
  • Paket 5 Sprehodov s prijatelji v Pasji šoli ZA PSA: Damjana Rožič, Notranje Gorice
  • 2 karti (4-urno kopanje za dve osebi v Svetu doživetij), 1x brisača, 3x majica, 2x telovadna vreča v Atlantisu: Lona Lalič, Kranj
  • 2 karti (4-urno kopanje za dve osebi v Svetu doživetij), 1x brisača, 2x majica, 2x telovadna vreča v Atlantisu: Anja Jurca, Hruševje
  • 2 karti (4-urno kopanje za dve osebi v Svetu doživetij), 1x brisača, 3x majica, 2x telovadna vreča v Atlantisu: Jože Kastelic, Ljubljana

Čestitamo! Nagrajenci bodo obveščeni po e-pošti.

 

Kdaj se spet vidimo?

Papir bomo ponovno zbirali v soboto, 7. oktobra, na jubilejni 20. akciji. Že zdaj vas prav lepo vabimo, da se nam pridružite. Če pa se papirja že prej nabere preveč, ga lahko v imenu Društva za zaščito živali Ljubljana oddate v katerikoli poslovalnici podjetja Gorenje Surovina. Podrobnejše informacije najdete tukaj.

 

Najlepša hvala vsem ki ste se vključili v našo akcijo in tako prispevali k dobrobiti živali!