Vabimo vas na predavanje Razumem, da lahko pomagam

V Društvu za zaščito živali Ljubljana februarja praznujemo 20-letnico delovanja. V vseh teh letih smo se marsikaj naučili, si nabrali veliko izkušenj in ves čas sledili naši želji, da bi vsem živalim omogočili dostojno življenje brez trpljenja. Ugotovili smo, da živalim lahko resnično pomagamo le takrat, ko imamo znanje. Zato smo pripravili predavanje »Razumem, da lahko pomagam«, kjer bomo naše znanje delili z vami.

 

 

Med živalmi in ljudmi pogosto prihaja do šuma v komunikaciji, ki izhaja predvsem iz nerazumevanja živali – njihovih potreb in načina sporazumevanja. Včasih v želji pomagati naredimo več škode kot koristi. Smo psa res rešili, če ga vzamemo z ulice in zapremo v stanovanje? Je notranje bivanje primerno za vse mačke? Je treba pomagati mlademu srnjačku, če ga najdemo samega sredi travnika? Je pomembno, kako šolamo pse? Se sploh da pomagati vsem živalim? Na predavanju se bomo dotaknili pomembnih vprašanj, ki bi si jih moral postaviti vsak, ki se ukvarja z zaščito in dobrobitjo živali.

Kdaj in kje?

Predavanje bo v ponedeljek, 18. 2. 2019, ob 18.00 v naših prostorih v stekleni piramidi v Trzinu (Blatnica 1). Trajalo bo približno uro in pol, sledilo pa bo druženje.

Prijava

Predavanje je brezplačno. Zaradi omejenega števila mest pa se prijavite s pomočjo spletnega obrazca.