Delavnice Delimo si svet za osnovnošolce

Otroci so naša prihodnost! In ker želimo, da bi otroci razumeli in spoštovali živali kot živa bitja, smo tudi v letošnjem letu pripravili delavnice za otroke osnovnih šol, kjer govorimo o divjih živalih, ki jih srečamo tudi v mestu. Delavnice se imenujejo Delimo si svet, sofinancira pa jih Mesta občina Ljubljana. Veseli smo, da je tudi Mestna občina Ljubljana prepoznala pomembnost in kvaliteto naših delavnic, saj je to edini projekt, kjer naše delo sofinancira občina ali država.

V letu 2024 bomo izvedli kar 27 dvournih delavnic za skoraj 700 otrok. Na vsak delavnici se učimo o različnih divjih živalih, ki jih srečamo tudi v mestu, kakšne stopinje puščajo in s kakšno hrano se prehranjujejo.

vir Arhiv Dzzž Lj

 

Poudarimo, da živali nikoli ne hranimo s kruhom ali mlekom, saj si primerno hrano lahko poiščejo same. Pomembno je, da jih pustimo pri miru, ko jih srečamo, saj si tudi one z nami delijo svet.  

vir Arhiv Dzzž Lj

 

V drugi uri delavnice pa si otroci iz različnih materialov lahko izdelaj svojo divjo živali. Edina divja živali, ki jo lahko odnesemo domov je namreč tista, ki smo si jo izdelali sami!

vir Arhiv Dzzž Lj

 

Vsak otrok prejme tudi dve didaktični knjižici, ki sta polni poučnih pobarvank, nalog in vsebin o živalih. Prva o vseh divjih živalih, ki so jih spoznali na delavnici, druga pa o domačih živalih, za katere moramo dobro poskrbeti in smo za njih odgovorni za celo njihovo življenje.

vir Arhiv Dzzž Lj

 

Projekt sofinancira Mestna občina Ljubljana